Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική – Προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες και διακοπές ρεύματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική – Προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες και διακοπές ρεύματος

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στην Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός που είχε μεγάλη διάρκεια είναι μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας και σε απόσταση 23 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Αρκετές σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό, με έναν ισχυρό μετασεισμό έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μία ελαφρά τραυματία, καθώς και αναφορές για ζημιές σε ακατοίκητα σπίτια στη Μάνδρα και στη Μαγούλα.

Παρατηρούνται επίσης  προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, καθώς και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αθήνα

Πάνω από 10 κλήσεις για εγκλωβισμούς ατόμων σε ασανσέρ κτιρίων, που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, δέχτηκε μέχρι τις 14:32 η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Γ. Παπαδόπουλος: Αισθητός και στην Πελοπόννησο ο σεισμός – Προσοχή για ενδεχόμενους μετασεισμούς

Ψυχραιμία, αλλά και προσοχή για ενδεχόμενους μετασεισμούς συνέστησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε, εάν ο σεισμός των 5,2 ή 5,3 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, ωστόσο, σημείωσε πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις μετασεισμοί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ