Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σε Γάλλο 27χρονο οικονομολόγο ανήκει η σορός που επέπλεε στο Πήλιο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε Γάλλο 27χρονο οικονομολόγο ανήκει η σορός που επέπλεε στο Πήλιο

Λύθηκε το μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του χωριού Κατηγιώργη του Πηλίου και της Σκιάθου, καθώς η εξέταση DNA έδειξε πως ανήκει στον 27χρονο Γάλλο οικονομολόγο Γκιγιόμ Ματαρέλι, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στις 26 Αυγούστου από τη Σιθωνία Χαλκιδικής!

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η λήψη DNA, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Βόλου. Τα αποτελέσματα από την εξέταση του βιολογικού υλικού σε συνεργασία με τις Αρχές της Γαλλίας επιβεβαίωσαν τις αρχικές υπόνοιες και πλέον θα ενημερωθεί η οικογένεια του άτυχου τουρίστα, η οποία ζούσε με την αγωνία για πάνω από έναν μήνα.

Ο 27χρονος οικονομολόγος από τη γαλλική πόλη Μπεζανσόν είχε έρθει στη Σιθωνία Χαλκιδικής για το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Free Earth Festival» που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου. Το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου επρόκειτο να επιστρέψει στη χώρα του, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η μητέρα του, Φλοράνς, και ο πατριός του, Μπερτράντ Γ., να ενημερώσουν τηλεφωνικά τις αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα πως όχι μόνο δεν είχε φτάσει, αλλά και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Παράλληλα, επικοινώνησαν με το γαλλικό προξενείο της Θεσσαλονίκης για την έκδοση Silver Alert, ενώ λίγο μετά την εξαφάνιση είχαν έρθει στη χώρα μας ο αδελφός και ένας φίλος του 27χρονου, προκειμένου να δώσουν στοιχεία και να συμμετέχουν στις έρευνες εντοπισμού του. Όπως εκτιμάται, ο άτυχος Γάλλος πιθανότατα έχασε τον προσανατολισμό του μετά τη λήξη του φεστιβάλ και έπεσε στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ