Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Τραμπ έδωσε εντολή στον πρ. δικηγόρο του να πει ψέματα στο Κογκρέσο! Το διαψεύδει ο ειδικός εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Τραμπ έδωσε εντολή στον πρ. δικηγόρο του να πει ψέματα στο Κογκρέσο! Το διαψεύδει ο ειδικός εισαγγελέας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που αφορούν τη ρωσική εμπλοκή και την ενδεχόμενη σχέση της οικογένειας Τραμπ με το Κρεμλίνο.

Νέα αμερικανικά δημοσιεύματα, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε προσωπικά εντολή στον τότε δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν, να πει ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τα σχέδιά του για την ανέγερση του ξενοδοχείου «Τραμπ» στη Μόσχα!

Την αποκάλυψη έκανε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Buzzfeed, ο οποίος επικαλέστηκε δύο ομοσπονδιακούς αξιωματούχους που σχετίζονται με τις έρευνες για τη ρωσική εμπλοκή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Κόεν να καταθέσει ψευδώς ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανέγερση του ξενοδοχείου του στη Μόσχα ολοκληρώθηκαν μήνες νωρίτερα από ό,τι στην πραγματικότητα, γεγονός το οποίο έπραξε ο Κόεν. Ο πρώην δικηγόρος και στενότατος συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου έχει ήδη παραδεχτεί ότι είχε πει ψέματα στις Αρχές σχετικά με τη χρονική στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον Κόεν, οι συζητήσεις διήρκεσαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2016. Εντούτοις, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2016, μόνο λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Όπως αναφέρει το Buzzfeed, τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και τα παιδιά του, Ντόναλντ τζούνιορ και Ιβάνκα, λάμβαναν τακτικές και λεπτομερείς ενημερώσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά, ενώ την ίδια ώρα αρνούνταν κάθε επαφή με τη Μόσχα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ρεπορτάζ προκάλεσε σάλο στην Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα πολλοί γερουσιαστές να ζητούν τη διενέργεια έρευνας, καθώς για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται να ευθύνεται άμεσα για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, ομολόγησε την ενοχή του για ψευδορκία ενώπιον των μελών του Κογκρέσου σχετικά με το σχέδιο ανέγερσης του ξενοδοχείου «Τραμπ» της Μόσχας και τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση.

Η διάψευση του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ εξέδωσε αργά την Παρασκευή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας «ανακριβές» το δημοσίευμα του BuzzFeed News στο οποίο καταγγέλλεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Μάικλ Κόεν να πει ψέματα στο Κογκρέσο.

«Η περιγραφή του BuzzFeed συγκεκριμένων ανακοινώσεων του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα και ο χαρακτηρισμός εγγράφων και καταθέσεων που αποκτήθηκαν από αυτό το γραφείο, αναφορικά με την κατάθεση του Μάικλ Κόεν στο Κογκρέσο είναι ανακριβής», ανέφερε ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του γραφείου Μάλερ σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ