Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Σε ύφεση η φωτιά στον Υμηττό: Έφτασε στις κεραίες και κάηκαν δύο σπίτια (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε ύφεση η φωτιά στον Υμηττό: Έφτασε στις κεραίες και κάηκαν δύο σπίτια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Υμηττό, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παραμένουν ακόμα ενεργές.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία, όπου και είχε διακοπεί μετά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Έφτασε στις κεραίες, κάηκαν 2 σπίτια

Η φωτιά νωρίτερα έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

AP 19224138955360 Πηγή: (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Την είδηση για τα δύο καμένα σπίτια επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Η κυκλοφορία

Άνοιξε σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

«Σαφώς και είναι καλύτερη η εικόνα ιδίως για όσους είδαμε από την αρχή την εξέλιξη και βεβαίως το πιο βασικό είναι ο αέρας. Δεν πνέει με την ίδια σφοδρότητα. Από την πρώτη στιγμή με τον κ. Χαρδαλιά συντονίσαμε με την περιφέρεια Αττικής τις δυνάμεις. Από την ώρα που έπεσαν τα μποφόρ και σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, η εικόνα που έχουμε είναι καλύτερη» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πηγή: astinomiko.gr

Πηγή βίντεο: cnn.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ