Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Σοκ! Δεν άντεξε τα τραύματα από βιασμούς μια 17χρονη και πέθανε με νόμιμη ευθανασία! 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκ! Δεν άντεξε τα τραύματα από βιασμούς μια 17χρονη και πέθανε με νόμιμη ευθανασία! 

Στη νεαρή από την πόλη Άρνεμ δόθηκε το δικαίωμα να τερματίσει τη ζωή της μετά από σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, που υπέστη σε μικρότερη ηλικία, περιστατικά που την ώθησαν να αναπτύξει μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη και ανορεξία.

«Μετά από χρόνια πάλης και μάχης, έχω εξουθενωθεί» έγραψε λίγο πριν πεθάνει

Για πολλά χρόνια ντρεπόταν να αποκαλύψει τι της είχε συμβεί και έτσι  μόνη της πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με κλινική ευθανασίας στη Χάγη, χωρίς να το ανακοινώσει  στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Τις τελευταίες ώρες, η Noa  αποχαιρέτησε τους απαρηγόρητους φίλους και την οικογένειά της.

Μία μέρα πριν πεθάνει, η κοπέλα ανάρτησε ένα μήνυμα στο Instagram, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της.

«Σκέφτηκα για αρκετό διάστημα για το εάν θα πρέπει ή όχι να το μοιραστώ, αλλά αποφάσισα να το κάνω. Μετά από χρόνια πάλης και μάχης, έχω εξουθενωθεί. Ίσως αυτό να αποτελεί έκπληξη για μερικούς, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις θέσεις μου για τη νοσηλεία, αλλά το σχέδιό μου υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι παρορμητικό», έγραψε.

Λίγο πιο κάτω, η Noa  γίνεται σαφής: «Θα μπω κατευθείαν στο θέμα: εντός 10 ημερών, θα πεθάνω. Σταμάτησα να τρώω και να πίνω εδώ και λίγο καιρό και μετά από πολλές συζητήσεις και εξελίξεις, αποφασίστηκε ότι θα με αφήσουν, επειδή ο μόνος μου είναι αβάστακτος», έγραψε, λέγοντας ότι ενώ ήταν «ζωντανή», σχεδόν επιβίωνε. «Ανέπνεα, αλλά δεν ζούσα»,έγραψε.

Η κοπέλα ζήτησε από τους φίλους της να μην προσπαθήσουν να επηρρεάσουν την απόφασή της γιατί όπως υποστήριξε, «αγάπη είναι να αφήνεις κάποιον να φύγει».

Η Noa είχε βραβευθεί για την αυτοβιογραφία της «Νικώντας ή Μαθαίνοντας», που αποτύπωνε τις μάχες της με την ψυχική ασθένεια, όπως και τις απόπειρες αυτοκτονίας. Επιθυμία της ήταν το βιβλίο να βοηθήσει ευάλωτα παιδιά που υποφέρουν από μετατραυματικές διαταραχές και κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ