Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Σπαζοκεφαλιά» οι απολύσεις που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Σπαζοκεφαλιά» οι απολύσεις που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η μητέρα όλων των μαχών» είναι αυτή που δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που έχασε την εξουσία. Μιλάμε όχι μόνο για την τύχη των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών αλλά και για την τύχη των δεκάδων στελεχών που εργάζονταν στο Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 145 βουλευτές έπεσε στους 86. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των επιστημονικών συνεργατών (2 για κάθε βουλευτή) που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ από τους σχεδόν 300 περιορίζεται στους 175. Όμως γι’ αυτές τις 175 θέσεις δεν ενδιαφέρονται μόνο οι νυν επιστημονικοί συνεργάτες αλλά και τα στελέχη του Μαξίμου για τα οποία υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα πρέπει να διώξει τουλάχιστον 225!

Δηλαδή έχουμε 400 άτομα για 175 θέσεις! Στην πραγματικότητα έχουμε ακόμη λιγότερες θέσεις γιατί οι περισσότεροι από τους βουλευτές που ήταν και στην προηγούμενη Βουλή έχουν ήδη επιστημονικό συνεργάτη. Υπενθυμίζεται ότι κάθε βουλευτής δικαιούται 2 επιστημονικούς συνεργάτες όμως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καθιερώσει τον 1 από τους 2 να τους παίρνει το κόμμα για να διαμορφώνει επιμέρους πολιτικές.

Με δεδομένο δε ότι πολλοί βουλευτές έχουν ήδη επιστημονικό συνεργάτη όλο το βάρος πέφτει στους λίγους πρωτοεκλεγέντες βουλευτές, ειδικά της περιφέρειας που δεν γνωρίζουν κανέναν.

Σε μία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος ανατέθηκε στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να μαζέψει όλα τα βιογραφικά. Όμως και πάλι υπάρχει ανησυχία διότι η «κατεύθυνση» είναι να αξιοποιηθούν και όσοι «προέρχονται» από το Μαξίμου!

Σύμφωνα με το newsbreak.gr στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συζητήθηκε αυτό το θέμα, όπως και οι οφειλές ορισμένων βουλευτών προς το κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν στο κόμμα απ’ όπου το 20% πάει για συγκεκριμένες κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις και το 20% για τις ανάγκες των οργανώσεων του κόμματος (π.χ. πληρωμή ενοικίων γραφείων σε όλη την Ελλάδα).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ