Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Αλβανία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Αλβανία.

«Καζάνι» που βράζει συνεχίζει να θυμίζει η Αλβανία. Σύμφωνα με αναλυτές, κάθε μέρα που περνά πια μοιάζει να διολισθαίνει σε μονοπάτια που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε εμφύλια σύγκρουση! Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ακόμη μία φορά χθες στα Τίρανα σημειώθηκαν σφοδρά επεισόδια, όταν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Οπως μετέδιδαν χαρακτηριστικά, «μερίδα των συγκεντρωμένων οπαδών της αντιπολίτευσης έσπασε τον αστυνομικό κλοιό που είχε σχηματιστεί έξω από το κτίριο της Βουλής κι ακολούθως προσπάθησε να μπει σε αυτό». Για να σταματήσουν την έφοδο των διαδηλωτών, οι δυνάμεις καταστολής έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, καταφέρνοντας τελικά να απωθήσουν τους πολίτες που διαμαρτύρονταν.

Την ίδια ώρα, ομάδες διαδηλωτών πετούσαν φωτοβολίδες και πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ άλλοι έκαιγαν ελαστικά έξω από το Κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια που δεν είχε άλλο στόχο από το να εμποδίσει τους βουλευτές να μπουν στο κτίριο.

Η αντιπολίτευση στη χώρα συνεχίζει να κατηγορεί τον Ράμα για διαφθορά, καθώς και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, ενώ η αλβανική κυβέρνηση με διάφορα… τερτίπια επιχειρεί να ρίξει τους τόνους. Μάταια όμως, καθώς φαίνεται, μια και παρότι το αλβανικό Κοινοβούλιο άλλαξε το πρόγραμμά του και αντί για Πέμπτη -ημέρα που είχε οριστεί να γίνει η διαδήλωση- άλλαξε τη συνεδρίαση για την Τρίτη, οι πολίτες άλλαξαν κι εκείνοι το «ραντεβού» τους και συγκεντρώθηκαν τελικά χθες έξω από τη Βουλή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ