Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Στη Βουλή εστάλη και το σκέλος μήνυσης Λοβέρδου που κάνει αναφορά στον «Ρασπούτιν»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη Βουλή εστάλη και το σκέλος μήνυσης Λοβέρδου που κάνει αναφορά στον «Ρασπούτιν»

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε σήμερα -όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο- και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση της Novartis, όσον αφορά το σκέλος που αναφέρεται στο πρόσωπο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου στη Βουλή καθώς σε αυτή ο μηνυτής αναφέρεται σε παρέμβαση στον χειρισμό της υπόθεσης της Novartis του «Ρασπούτιν», προσωνύμιο που αποδίδεται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης,- μέσω του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα και του υπουργείου Δικαιοσύνης – διαβίβασαν στη Βουλή τη μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου μαζί με όλα τα πρόσθετα στοιχεία που έχει καταθέσει ο βουλευτής, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται και οι επτά μηνύσεις που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση της Novartis και οι οποίες δεν έχουν χρεωθεί ακόμα – προκειμένου να μελετηθούν- σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Η μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου θα συσχετιστεί με την δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή (13.9.19) για την ίδια υπόθεση προκειμένου διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων στους χειρισμούς για την έρευνα της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι στη μήνυση του ο Ανδρέας Λοβέρδος στρέφεται κατά της εισαγγελέως της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Σε αυτή ωστόσο κάνει αναφορά “στον κατονομασθέντα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο” και μίλησε για “το ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» στη σε βάρος του σκευωρία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ