Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στη φυλακή για ένα… κουτί πατατάκια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή για ένα… κουτί πατατάκια!

Μία ασυνήθιστη υπόθεση απασχόλησε δικαστήριο στην Ιρλανδία, το οποίο δίκασε γυναίκα με την κατηγορία της πρόκλησης ζημιάς σε ένα κουτί πατατάκια αξίας 1,50 ευρώ.

Η νεαρή γυναίκα, με ιστορικό στις κλοπές και την πρόκληση ζημιών, ούσα έγκυος, επισκέφθηκε ένα σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, στο Κορκ, στο οποίο της είχε απαγορευτεί η είσοδος.

Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν την 25χρόνη Kathleen McDonagh πως έπρεπε να φύγει. Τότε, εκείνη, αντιδρώντας, άνοιξε μια συσκευασία πατατάκια. Στο δικαστήριο είπε πως το έκανε για να αναγκάσει τους ανθρώπους ασφαλείας να την πάνε στο ταμείο για να τα πληρώσει.

Το περιστατικό συνέβη προ διετίας, στις 27 Δεκεμβρίου του 2016 σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Κορκ, αλλά η υπόθεση εκδικάστηκε πρόσφατα.

Στο δικαστήριο η αστυνομία ανέφερε πως η κοπέλα είχε τιμωρηθεί από το συγκεκριμένο κατάστημα και πως αυτό το γνώριζαν οι υπάλληλοί του.

Όταν λοιπόν εθεάθη στο σούπερ μάρκετ, άνθρωποι της ασφάλειας την πλησίασαν και της είπαν να αποχωρήσει από το κατάστημα, όμως εκείνη πήρε μια συσκευασία πατατάκια και την άνοιξε μπροστά τους.

«Τα άνοιξα για να με αφήσετε να τα πληρώσω», φέρεται να τους είπε, όπως ανέφερε στο δικαστήριο αξιωματικός της αστυνομίας. «Το προϊόν δεν ήταν πια κατάλληλο για μεταπώληση, με την απώλεια να είναι στα 1,50 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι ήθελε να αγοράσει τα πατατάκια δεν είχε άδεια να βρίσκεται στο κατάστημα», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της McDonagh ζήτησε επιείκεια από το δικαστήριο εξηγώντας πως η 25χρονη είχε πρόσφατα παντρευτεί και πως ήταν έγκυος.

Στο παρελθόν είχε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων μεταξύ αυτών για κλοπή και πρόκληση ζημιάς και αυτό φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στην απόφαση του δικαστή που αποφάσισε να επιβάλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή δύο μηνών, επισημαίνοντας ότι η κατηγορούμενη άνοιξε σκόπιμα το προϊόν επιδεικνύοντας συμπεριφορά που παραπέμπει σε «εξυπνάκια».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ