Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στη φυλακή πρέπει να επιστρέψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή πρέπει να επιστρέψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή θα πρέπει να επιστρέψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την απόρριψη από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου του αιτήματος αναίρεσης που είχε καταθέσει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ´ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Κι άλλοι στη φυλακή

Εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου το δρόμο για τη φυλακή παίρνει επίσης ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο χρηματιστής Κ. Αντωνιάδης στους οποίους το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον κάθε ένα.

Και οι δύο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών. Ωστόσο οι δικαστές τους χορήγησαν ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι παρέμειναν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και στη συνέχεια μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί του αιτήματος αναίρεσης που υπέβαλλαν και αυτοί για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ