Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στις 3 Ιουνίου οι εξηγήσεις του Μάριου Σαλμά για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 3 Ιουνίου οι εξηγήσεις του Μάριου Σαλμά για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις

Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου ζήτησε και πήρε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει κληθεί ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής πράξης για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων οι οποίες γίνονταν σε διαγνωστικό κέντρο της οικογένειάς του και φέρεται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ με περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Σαλμάς ζήτησε την προθεσμία μέσω των συνηγόρων του.

Τι του αποδίδεται

Στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας που είχε αποσταλεί στη Βουλή με αίτημα την άρση της ασυλίας του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του νυν βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, Μάριου Σαλμά, ιατρού (ορθοπεδικού) για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία σχετική με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατά μόνας».

Ο κ. Σαλμάς πάντως αρνείται όσα του αποδίδονται και κάνει λόγο για σκευωρία. Όπως υποστηρίζει δεν υπήρχε ζημία του ΕΟΠΥΥ καθώς υπήρχε συγκεκριμένο πλαφόν για τα διαγνωστικά κέντρα που δεν μπορούσε κανείς να το υπερβεί ενώ τα επίμαχα παραπεμπτικά, ισχυρίζεται, εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν από τον Οργανισμό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ