Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στον εισαγγελέα η υπόθεση ξενοδοχειακής μονάδας που αρνήθηκε να προσλάβει υπάλληλο με νανισμό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον εισαγγελέα η υπόθεση ξενοδοχειακής μονάδας που αρνήθηκε να προσλάβει υπάλληλο με νανισμό

Στο Συνήγορο Προστασίας του Πολίτη και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αναγκάστηκε να προσφύγει εργαζόμενος με αχονδροπλασία (κοινή μορφή νανισμού), μετά την άρνηση ξενοδοχειακής επιχείρησης να τον προσλάβει σε θέση υπαλλήλου υποδοχής, λόγω του ύψους του.

Η επιχείρηση αφού εξέτασε το βιογραφικό σημείωμα του εργαζόμενου και διαπίστωσε ότι ανταποκρίνονταν σε όσα ζητούσε για την κάλυψη της εν λόγω θέση, τον κάλεσε για πρόσληψη. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο διευθυντής του ξενοδοχείου αρνήθηκε τελικά να προχωρήσει στην πρόσληψή του, εξαιτίας του αναστήματός του.

Απαντώντας στο  Συνήγορο του Πολίτη πάντως η επιχείρηση, αρνήθηκε ότι υπήρξε διάκριση σε βάρος του εργαζομένου και υποστήριξε ότι δεν προέβη στην πρόσληψή του επειδή, κατά την άφιξή του για εργασία, διαπιστώθηκε ότι, δεν είχε εργασιακή εµπειρία, σπουδές και γνώσεις συναφείς µε τη συγκεκριµένη θέση.

Οι ισχυρισμοί αυτοί ωστόσο δεν έπεισαν καθώς διαπιστώθηκε πως η ξενοδοχειακή μονάδα παραβίασε το σχετικό νόµο που απαγορεύει κάθε µορφή διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, στον τοµέα της απασχόλησης και της εργασίας και εισηγήθηκε στην αρµόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ την επιβολή των  προβλεπόµενων  διοικητικών κυρώσεων.

Τελικά η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιµο στην επιχείρηση για παραβίαση του σχετικού νόµου  αλλά  και µηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ