Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στριμωγμένος ο Μακρόν (για 16η εβδομάδα) από τα Κίτρινα Γιλέκα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στριμωγμένος ο Μακρόν (για 16η εβδομάδα) από τα Κίτρινα Γιλέκα

Τον μπελά του φαίνεται πως έχει βρει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» που για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο -το 16ο στη σειρά- βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος 39.300 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων οι 4.000 στην πρωτεύουσα.

Κι αν στο Παρίσι, η κινητοποίηση έγινε σε γενικά ειρηνικό κλίμα, υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας., σε άλλες πόλεις δεν έλειψαν τα επεισόδια. Στην γαλλική πρωτεύουσα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μια πορεία 12 χιλιομέτρων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση στη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ και προχώρησε σε 33 προσαγωγές.

Μεγαλύτερη ένταση στη Λιόν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο πρόσωπο, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό. Μεγαλύτερη ένταση επικράτησε στην κινητοποίηση στη Λιόν, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν σε έναν εμπορικό δρόμο στο κέντρο της πόλης.

Οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των «κίτρινων γιλέκων» και των αστυνομικών και σε άλλα σημεία της πόλης.Ταραχές υπήρξαν και στην κινητοποίηση στη Ντιζόν, αλλά και στη Ναντ, όπου η νομαρχία έκανε λόγο για πρόκληση σοβαρών ζημιών από τους διαδηλωτές.

Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν επιπλέον στη Νίκαια, το Στρασβούργο, τη Λιλ, το Μπορντό και την Τουλούζη, απ’ όπου επίσης δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα επεισόδια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ