Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στ. Ράλλης: «Κανένας διαγωνισμός του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δεν ακυρώθηκε”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στ. Ράλλης: «Κανένας διαγωνισμός του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δεν ακυρώθηκε”

Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού του έργου για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Στέλιος Ράλλης, εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την Πράξη 22/2019 δεν θέτει κανένα ζήτημα ακύρωσης της διαδικασίας επιλογής του αναδόχου του έργου “Υλοποίηση Κεντρικού Συστήματος Διακίνησης Εγγράφων, Δρομολόγησης και Διαλειτουργικότητας με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές καθώς και Μηχανισμό Υποστήριξής του (helpdesk)”.

To Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δρομολογήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία “θεραπείας”.

Ήδη, η αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού συνεδριάζει προκειμένου να αξιολογήσει την τεχνική και οικονομική προσφορά ώστε το έργο να επαν-υποβληθεί για προσυμβατικό έλεγχο στο αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ως εκ τούτου, κανένας διαγωνισμός του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ δεν ακυρώθηκε.

Επιμείνουμε στον ανθρωποκεντρικό και ενιαίο σχεδιασμό των έργων ΤΠΕ, εστιάζοντας στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητάς τους και στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Κάτι που προφανώς ενοχλεί την ψηφιακή διαπλοκή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ