Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων

Με κεντρικό σύνθημα «ο φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλημμέλημα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί  έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας  συγκέντρωση για τα θύματα των τροχαίων, ζητώντας την άμεση κατάργηση του  άρθρου 43 του ΚΟΚ που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες οδηγούς οι οποίοι εγκαταλείπουν τα θύματα τους στους δρόμους.

Η εκδήλωση μνήμης, όπως χαρακτηρίζεται, των θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση  όλων προκειμένου να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα στην άσφαλτο και να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία  που διέπει τα τροχαία δυστυχήματα. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων που έχει θεσπιστεί επισήμως η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του:

Πέρασαν πια δέκα χρόνια αφότου ο σύλλογος μας ξεκίνησε να πραγματοποιεί στην Αθήνα εκδηλώσεις την τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη, Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια τη ζωής τους, θύματα τροχαίων συγκρούσεων, αλλά και στους πολύ περισσότερους που επέζησαν με ένα σοβαρό τραυματισμό και  μια αναπηρία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων που μπήκαν στο δρόμο του πόνου, που η ζωή τους άλλαξε αιφνιδιαστικά, βίαια, απροσδόκητα, μη αναστρέψιμα. Μέρος αυτού του κόσμου είμαστε και μείς.

Συμμετέχουμε στις δράσεις για την παγκόσμια Ημέρα Μνήμης όχι σαν μέρος του παγκόσμιου θεάματος με τις επαναλαμβανόμενες  σκηνές όπου ο θίασος των πρωταγωνιστών της παραγωγής του τροχαίου εγκλήματος «θα εκφράσει τη λύπη του».

Πολιτικοί που δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο πρόληψης, βιομηχανίες που παράγουν όλο και πιο επιθετικά αυτοκίνητα και οι απαραίτητοι κομπάρσοι που θα διαβεβαιώσουν πως όλο αυτό το μακελειό στους δρόμους του πλανήτη που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες δεν είναι παρά ένα σύνολο «κακών στιγμών», «αμελειών» και «ατυχημάτων» θα εκφράσουν την συγκίνηση τους  για μια Ημέρα σε αντιστάθμισμα 365 ημερών υποκρισίας.

Ο σεβασμός στα θύματα των τροχαίων επιτάσσει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να σταματήσει να ισχύει το δίκιο του ισχυρότερου:  Του οδηγού αυτοκινήτου απέναντι στον πεζό, τον ποδηλάτη ή στον χρήστη μικρότερου μηχανοκίνητου, του θύτη απέναντι στο θύμα, του ζωντανού απέναντι στο νεκρό.

Θα συναντηθούμε φέτος μπροστά στον Άρειο Πάγο για να τιμήσουμε αυτούς πού χάσαμε και να θυμίσουμε πως: Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους.

  • Άμεση Κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους.
  • Ριζική αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στα τροχαία εγκλήματα. Ο φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλημμέλημα!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ