Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Γιακουμάκη από τον βασικό μάρτυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Γιακουμάκη από τον βασικό μάρτυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικές περιγραφές για το τι περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, έκανε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης Νίκος Δαβρής, μιλώντας στην ΕΡΤ1:

Ο κ. Δαβρής είπε ότι ήταν φοιτητής στη Γαλακτοκομική, στο 2ο έτος, όταν ο Βαγγέλης ξεκίνησε στη Σχολή για να φοιτήσει κι εκείνος. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η πρώτη συνάντηση έγινε όταν μας είχαν μαζέψει όλα τα παιδιά στην προσευχή, όταν πρωτογνωριστήκαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς. Έπεσε το μάτι μου πάνω του γιατί ξεχώριζε, είχε κάτι το διαφορετικό, είχε ένα χαμογελαστό πρόσωπο, ήταν χαρούμενος».

Αναφερόμενος στους κατηγορούμενους είπε: «Το κατηγορητήριο είναι εννέα άτομα. Εκείνη την περίοδο ήταν πέντε, απλά μετά έφυγαν κάποιοι, μπήκαν κάποιοι άλλοι στην παρέα με κοινό στόχο τον Βαγγέλη. Θεωρούσαν ότι είχε ένα χαρακτήρα που δεν άρμοζε σε Κρητικό. Ήθελαν να είναι και ο Βαγγέλης τραμπούκος, να είναι κι αυτός ένα αγρίμι. Κι όσο δεν αντιδρούσε με βία ο Βαγγέλης, τόσο πιο σκληροί γίνονταν εναντίον του. Ο Βαγγέλης είχε φύγει από ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη, από μια όμορφη οικογένεια. Είχε την ανάγκη να δημιουργήσει μια παρέα που να είχε τα δικά του χαρακτηριστικά και να ταιριάζει στο ύφος του. Δυστυχώς, έμπλεξε με αυτή την παρέα».

Για το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ανέφερε: «Εγώ είδα μόνο ένα περιστατικό. Αυτά που βλέπουμε τώρα στο βίντεο είναι ωμή βία. Όταν με άλλα τέσσερα πέντε άτομα πέφτεις πάνω του, μειώνοντάς τον και ταλαιπωρώντας τον είναι μεγάλο θέμα… Θεωρώ ότι αυτό το πλάνο και μόνο είναι αρκετό για την καταδίκη τους. Δεν χρειάζονταν όλα τα άλλα. Τέτοια ‘παιχνίδια’ δεν είχαμε. Μπορεί στο δικό τους το μυαλό, των Κρητικών την παρέα, να το θεωρούσαν παιχνίδι. Όταν όμως έχεις ένα παιδί και συνέχεια του κάνεις τέτοιες πλάκες, δεν είναι πλάκα. Ως προς το περιστατικό, ένας εκ των κατηγορούμενων χτύπησε τον Βαγγέλη στο σβέρκο, προκαλώντας το γέλιο των υπολοίπων – και για μένα δεν ήταν φιλικό χτύπημα. Ο Βαγγέλης έδειξε ότι δυσαρεστήθηκε αλλά παρέμεινε στην παρέα. Κράτησε μια πιο θλιμμένη στάση και δεν γελούσε πια».

«Θεωρήθηκε ότι η πράξη μου να ενημερώσω τον διευθυντή της Εστίας δεν ήταν σωστή. Θεωρούσαν ότι το να βλέπω ότι συμβαίνει και να μην εμπλακώ ήταν μία λογική συμπεριφορά», είπε ο κ. Δαβρής και συνέχισε:

«Όταν έδωσα την πρώτη ενημέρωση στην υπεύθυνη στην Εστίας εκείνη ταράχτηκε και με κατεύθυνε στον Διευθυντή. Μπήκαν μετά στη διαδικασία να δουν πως θα το διευθετήσουν. Για μένα όμως, έπρεπε να πετάξουν από τη σχολή αυτά τα παιδιά».

Ο Νίκος Δαβρής ανέφερε ότι αυτό που του έχει μείνει χαραγμένο στην ψυχή, είναι η τελευταία κουβέντα του Βαγγέλη. «Αυτό που έκανες δεν το κάνει ούτε αδελφός σε αδελφό», του είχε πει.

Η πρώτη σκέψη που έκανε όταν άκουσε για τον θάνατο του Γιακουμάκη ήταν ότι «τον έφαγαν», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας «το δικό μου το πιστεύω είναι ότι είναι όλο στημένο, ότι είναι δολοφονία, αλλά αυτό θα το κρίνει η δικαστική εξουσία».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΕΡΤ1, enikos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ