Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συγκλόνισε η μαρτυρία της γειτόνισσας του ζευγαριού που σφαγιάστηκε στο Στρόβολο Κύπρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλόνισε η μαρτυρία της γειτόνισσας του ζευγαριού που σφαγιάστηκε στο Στρόβολο Κύπρου

Συγκλόνισε το ακροατήριο με την κατάθεσή της η γειτόνισσα του του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, που σφαγιάστηκαν μέσα στο σπίτι τους στο Στρόβολο τον περασμένο Απρίλιο, όταν περιέγραψε τη σκηνή με τον 15χρονο γιο των θυμάτων που της ζήτησε βοήθεια το μοιραίο βράδυ.

Όπως κατέθεσε η Αθηνά Σιδέρη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, το παιδί που το έσκασε από το διπλανό αιματοβαμμένο δωμάτιο όπου είχαν κατακρεουργηθεί οι γονείς του της χτύπησε το κουδούνι λίγη ώρα μετά το διπλό φονικό.

«Ενώ κοιμόμουν, άκουσα το κουδούνι, άκουσα φωνές έξω από την πόρτα και ρώτησα ποιος είναι», είπε και συνέχισε: «Ανοίξτε μου την πόρτα, κυρία Αθήνα, ο Κ. είμαι…» της απάντησε ταραγμένο το παιδί και, μόλις η γειτόνισσα άνοιξε, το είδε σε κακά χάλια:

«Φορούσε το εσώρουχο του και ήταν λερωμένος. Τον έβαλα μέσα και κλείδωσα την πόρτα», συμπλήρωσε η Αθηνά Σιδέρη, που άκουσε από το στόμα του παιδιού να περιγράφει όσα φρικτά είχαν προηγηθεί:

«Έχει κλεφτές και εκατάφερα να φύγω τώρα. Εσκοτώσαν τους γονιούς μου» της είπε ο 15χρονος, που επανέλαβε σε κατάσταση σοκ «Εμπήκαν κλεφτές, εσκοτώσαν τους γονιούς μου και εγώ τωρά εκατάφερα και εφκήκα».

Η μάρτυρας ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ το παιδί αναρωτιόταν: «Ήρθαν για ένα λάπτοπ, ένα κομπιούτερ και μια τηλεόραση, ήταν λόγος τούτος να σκοτώσουν τους γονείς μου;».

Παράλληλα της εξήγησε πως οι δράστες τον είχαν κλειδώσει στο υπόγειο, απ’ όπου κατάφερε να ξεφύγει.

Την ανατριχιαστική περιγραφή της σκηνής παρακολουθούσαν από το εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού επτά κατηγορίες με κυριότερη τον φόνο εκ προμελέτης, τις οποίες αρνούνται. Ένοχη έχει κριθεί η σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ