Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συγχαρητήρια του Αλ. Κούγια στον Μιχ. Καλογήρου για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγχαρητήρια του Αλ. Κούγια στον Μιχ. Καλογήρου για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Τον «πιο επιτυχημένο Υπουργό» της απερχόμενης Κυβέρνησης, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου συγχαίρει ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας για τη ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

«Θέλω να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί, που μπήκε στο γραφείο μου μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο και που σήμερα με κάνει ιδιαίτερα περήφανο, γιατί έβαλε το αίσθημα ευθύνης, την αρχή της ασφάλειας δικαίου και τις αρχές του δικηγορικού λειτουργήματος υπεράνω μικροπολιτικών προσεγγίσεων και συμβιβασμών.

Μιλάω για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Μιχάλη Καλογήρου. Μιλάω για τον πιο επιτυχημένο Υπουργό της σε λίγες μέρες απερχόμενης κυβερνήσεως» τονίζει ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωση του.

Παράλληλα, ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για υποψήφιους βουλευτές δικηγόρους που εκφράζουν κριτική μόνο για να ψηφιστούν από τους πολίτες.

«Παρακολουθώ με δέος, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, πολιτικούς διαφόρων πολιτικών σχηματισμών να μιλάνε για το Ποινικό Δίκαιο, τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Παρακολουθώ υποψήφιους βουλευτές, που δηλώνουν δικηγόροι και κάνουν κριτική σε ένα δημιούργημα, που για να το διαβάσεις και να το ερμηνεύσεις σωστά στο σύνολό του χρειάζεσαι τουλάχιστον τρεις μήνες.

Παρακολουθώ υποψήφιους βουλευτές, δικηγόρους, άνδρες και γυναίκες που μιλάνε για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και δεν τους έχω δει μέχρι αυτή την 5η δεκαετία της δικηγορικής μου ζωής, να έχουν μια παράσταση στα Ποινικά Δικαστήρια, ούτε καν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Χωρίς ίχνος ντροπής, προσωπικής και νομικής αξιοπρέπειας, κάνουν κριτική μόνο για να ψηφιστούν από τους απλούς πολίτες σε ένα έργο, για το οποίο κατανάλωσαν ατελείωτες ώρες και ατελείωτη νομική σοφία εξαιρετικοί συνάδελφοί μας, εξαιρετικοί Δικαστές και Εισαγγελείς και εξαιρετικοί Καθηγητές Πανεπιστημίου για 10 ολόκληρα χρόνια.

Απομονώνουν με θράσος μία – δύο διατάξεις και αγνοούν το συνολικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό σύγχρονο νομικό δημιούργημα.

Για άλλη μία φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη όλων των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, και θέλω να πιστεύω ότι η άποψή μου εκφράζει όλους εμάς, που από τη πρώτη στιγμή που πήραμε το πτυχίο μας αποφασίσαμε να γίνουμε δικηγόροι και να μείνουμε μόνο δικηγόροι για να βοηθούμε τίμιους Δικαστές να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις».

Στη κατάληξη της ανακοίνωσης του ο κ. Κούγιας επισημαίνει ότι η μόνη ένσταση του είναι πως «η έναρξη ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου ο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα έπρεπε να ταυτιστεί με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, δηλαδή την 15η Σεπτεμβρίου 2019, ώστε να έχουν τον χρόνο αυτοί που θα προτείνουν και θα εφαρμόσουν το νόμο, δηλαδή οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, να τον μελετήσουν και να τον εφαρμόσουν σωστά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ