Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συμφωνία για ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συμφωνία για ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Θετικός δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της ΝΔ για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Το κυβερνών κόμμα αρχικά ζητούσε τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη, κάτι που είχε απορρίψει εξαρχής η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφώνησαν με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, εφόσον συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναμένεται να συμμετάσχουν οι Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας Λεβέντης και όπως φαίνεται θα εξαιρεθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής.

Θεοδωράκης και Καμμένος δεν έχουν λόγο παρουσίας, αφού το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ δεν συμμετέχουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ζητάει σύγκλιση της Διακομματικής Επιτροπής

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Έφη Αχτσιόγλου έστειλε επιστολή τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Κ. Πουλάκη με την οποία αιτείται την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, με θέματα,

  • α) τη διεξαγωγή ντιμπέιτ και,
  • β) τους όρους προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ.

Το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

«Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς το Υπουργείο Εσωτερικών Προς τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ, κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη Λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας δεν ελήφθη απόφαση αναφορικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της επιτροπής με τα εξής θέματα: 1. Διεξαγωγή ντιμπέιτ, 2. Όροι προεκλογικής προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ