Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Συνάντηση του Προέδρου της ΑΠΔΠΧ με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση του Προέδρου της ΑΠΔΠΧ με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στην έδρα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η συνάντηση του Προέδρου της ΑΠΔΠΧ, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, και του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δύο Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

O Κωνσταντίνος Μενουδάκος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στην έδρα της Αρχής, τον νέο Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, με τον οποίο, άλλωστε, μας συνδέει η πολυετής θητεία και άριστη συνεργασία μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τον ενημέρωσα για το ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και τις προτεραιότητες της Αρχής και ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από τις 25/5/2018, όπως είναι γνωστό, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ασκεί τις αρμοδιότητές της με βάση και τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην εξέλιξη της νομικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ελπίζω σύντομα να εκδοθεί ο εκτελεστικός νόμος, με τον οποίο θα εξειδικεύονται κάποιες ρυθμίσεις του Κανονισμού».

Ο Χρήστος Ράμμος επισήμανε τα εξής: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να ανταποδώσω την τιμή που μου έκανε ο Πρόεδρος της Αρχής, κ. Μενουδάκος, στην πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου της ΑΔΑΕ. Η έως τώρα αγαστή συνεργασία των δύο συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία, είμαι αισιόδοξος ότι θα επιδιώξουμε να ενισχυθεί προς όφελος των πολιτών και της δημοκρατίας. Σε μια εποχή καταιγιστικών τεχνολογικών εξελίξεων έχουμε την υποχρέωση να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι. Η εκπλήρωση της σύνθετης αποστολής μας στηρίζεται βέβαια και στην αρωγή της Πολιτείας, πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της. Και σε αυτό προσβλέπουμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ