Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Συνέδριο Ευρωπαίων ποινικολόγων στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέδριο Ευρωπαίων ποινικολόγων στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Στην Αθήνα, στις 10/11 Μαΐου 2019, έλαβαν χώρα  οι εργασίες του Εαρινού Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων (European Criminal Bar Association), μέλη της οποίας αποτελούν οι πλέον διακεκριμένοι ποινικολόγοι, δικαστές και ακαδημαϊκοί από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η αποτελεσματική πρόσβαση σε Νομικό Παραστάτη, το θέμα του απορρήτου μεταξύ δικηγόρου εντολέα καθώς και οι έντονες προκλήσεις για την  υπεράσπιση στην Προσφυγική Κρίση αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα του Συνεδρίου, που παρακολούθησαν περίπου 150 αντιπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε, η συζήτηση του πάνελ ομιλητών, στο οποίο προέδρευε ο Ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, σχετικά με τις ποινικές Διαστάσεις της Προσφυγικής Κρίσης, που μαστίζει μεταξύ άλλων και τη χώρα μας.

Οι Δραματικές συνθήκες  υποδοχής και κράτησης, παραβίασης βασικών δικαιωμάτων των προσφύγων, κίνδυνοι ποινικοποίησης των υπερασπιστών ήταν οι κοινές επισημάνσεις όλων των ομιλητών.

Η Kirsty Brimelow, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του  Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας (2012-2018) τόνισε την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων Δικηγόρων στη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν.

Ο Nicola Canestrini από την Ιταλία, περιέγραψε τις ανεπίτρεπτες πολιτικές πιέσεις που δέχονται οι υπερασπιστές στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Παναγιώτης Περράκης, Μέλος Επιτροπής Μετανάστευσης CCBE, και Βασίλης Κερασιώτης, Δικηγόρος στη Λέσβο,  από την ελληνική πλευρά ανέδειξαν τις ελλείψεις του ευρωπαϊκού πλαισίου της πολιτικής μετανάστευσης, που φέρνει την υπεράσπιση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος μεταξύ των άλλων, ευχαρίστησε την Ένωση για το γεγονός της ανάδειξης της χώρας μας, ως θετικού παράγοντα των ευρωπαϊκών νομικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ