Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν 37χρονο με ειδικές ανάγκες για ενδοοικογενειακή βία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέλαβαν 37χρονο με ειδικές ανάγκες για ενδοοικογενειακή βία

Το δράμα που βιώνει εδώ και χρόνια μία οικογένεια από το Βόλο αποκαλύφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου οδηγήθηκε για να δικαστεί για ενδοοικογενειακή βία ένας 37χρονος τυφλός που στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αλμυρού, επειδή επιτέθηκε στον θείο του, ο οποίος τον φιλοξενεί και τον γρονθοκόπησε. Όπως ανέφερε το θύμα του ξυλοδαρμού, ο ανιψιός του καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και, στη συνέχεια, ξεσπά πάνω του:

«Το ίδιο συνέβη και προχθές. Τα έσπασε όλα, ενώ μου έριξε μία γροθιά στο πρόσωπο», ανέφερε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα σε ψυχιατρικές κλινικές. Μια φορά, μάλιστα, ο μάρτυρας αναγκάστηκε να κλειδώσει τη μητέρα του σε ένα δωμάτιο για να τη γλιτώσει από τα χέρια του 37χρονου! Απολογούμενος ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε πως έτσι έγιναν τα πράγματα:

«Σωστά τα λέει ο θείος. Με είχαν ρίξει με τον πατέρα μου σε ιδρύματα. Σήμερα, έχουν αφήσει αντικαταστάτη τον θείο. Μου κατέστρεψαν τη ζωή. Με δείχνουν στο χωριό με το δάχτυλο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν φεύγει, απάντησε:

«Δεν έχω πού να πάω και κάποιον να με βοηθήσει. Συνέχεια οι συγγενείς μου, μου προκαλούν προβλήματα».

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 37χρονο σε φυλάκιση ενός έτους, ωστόσο άσκησε έφεση. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε για ψυχιατρικές εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ