Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Nissan Motor Κάρλος Γκοσν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη ο πρόεδρος της Nissan Motor Κάρλος Γκοσν

Στη σύλληψη του προέδρου της Nissan Motor, Κάρλος Γκοσν, προχώρησαν οι αρχές του Τόκυο, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης, στο πλαίσιο της έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του, από την οποία έχουν προκύψει στοιχεία πως απέκρυψε στοιχεία της μισθολογικής του κατάστασης, καθώς και ότι χρησιμοποιούσε χρήματα του Ομίλου για προσωπικές υποθέσεις του. Η σύλληψη του ανώτατου στελέχους μεταδόθηκε από το ιαπωνικό δίκτυο NHK, σύμφωνα με το οποίο «η εισαγγελία του Τόκιο συνέλαβε τον Γκοσν καθώς θεωρείται ύποπτος για παραβίαση της νομοθεσίας».

Από την πλευρά της, η Nissan Motor, αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αντικατασταθεί. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με βάση μια έκθεση από ανώνυμο πληροφοριοδότη είχε ήδη αρχίσει εσωτερική έρευνα για πιθανές παράτυπες πρακτικές του Γκοσν και του εντεταλμένου διευθυντή Γκρεγκ Κέλι εδώ και μήνες. «Η έρευνα έδειξε ότι εδώ και πολλά χρόνια ο Γκοσν και ο Κέλι ανέφεραν ποσά για τους μισθούς τους στις ανακοινώσεις τους στο χρηματιστήριο του Τόκυο που ήταν χαμηλότερα από το πραγματικό ποσό, προκειμένου να μειωθεί το αναφερόμενο ποσό στην αμοιβή του Κάρλος Γκοσν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως είναι αναμενόμενο, η σύλληψη και αποπομπή του μεγαλοστελέχους της Νissan, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου και στη γαλλική Renault, προκάλεσε τριγμούς στην αγορά. Η μετοχή της Renault κατέγραψε βουτιά 13% στο Παρίσι, σημειώνοντας από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο, οι μέτοχοι της Renault ενέκριναν τις αποδοχές ύψους 7,4 εκατ. ευρώ του Γκοσν για το 2017, ενώ επιπρόσθετα έλαβε 9,2 εκατ. ευρώ στον τελευταίο του χρόνο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Nissan.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ