Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συνελήφθη ο τρίτος δραπέτης του Μεταγωγών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη ο τρίτος δραπέτης του Μεταγωγών

Στην περιοχή της Νέας Σμύρνης συνελήφθη ο τρίτος δραπέτης από τη Διεύθυνση Μεταγωγών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο 35χρονος είχε εισβάλλει με συνεργούς του τον Απρίλιο του 2018 στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στα νότια προάστια αρπάζοντας χρήματα και ρολόγια αξίας.

Με την σύλληψη του 35χρονου πλέον απομένει μόνο ένας ακόμη κακοποιός  από την κινηματογραφική απόδραση που έγινε πριν από τρεις μέρες.

Οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή της απόδρασης, είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των τριών Αλβανών που δραπέτευσαν.

Οργανωμένο σχέδιο

Καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο των αλλοδαπών κρατούμενων, οι οποίοι έδρασαν αστραπιαία και απέδρασαν από το τμήμα Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 3:00 τα ξημερώματα ο ένας έκανε ότι υποφέρει από κοιλιακά προβλήματα και ένας άλλος συγκρατούμενος ζήτησε από τον δεσμοφύλακα να πάρει το σάκο του που ήταν έξω από το κρατητήριο και μέσα σ’ αυτόν είχε το φάρμακο.

Ο αστυνομικός άνοιξε το κελί και τον συνόδευσε να ψάξει τον σάκο, χωρίς όμως να βρει κάτι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την ώρα που τον έβαλε ξανά μέσα και ενώ η ηλεκτρονική πόρτα έκλεινε ο ένας έβγαλε αυτοσχέδιο μαχαίρι, το οποίο κατά πληροφορίες είχε μεγάλη λάμα, γύρω στα 30 εκατοστά, απείλησε και ακινητοποίησε τον αστυνομικό. Οι άλλοι τρεις έσπρωξαν την πόρτα ασφαλείας, και όλοι μαζί βγήκαν έξω. Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης αφού κράτησαν όμηρο τον αστυνομικό, ακινητοποίησαν και τον δεύτερο αστυνομικό και τους έδεσαν με χειροπέδες.

Του ενός μάλιστα, του πήραν το όπλο από το γραφείο. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στα κρατητήρια βρίσκονταν 24 κρατούμενοι και υπεύθυνοι για τη φύλαξή τους ήταν τρεις αστυνομικοί. Οι κρατούμενοι κινήθηκαν στη συνέχεια προς τα κρατητήρια, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν μέσα, δεν έβρισκαν τα κλειδιά της κεντρικής πόρτας κι έτσι φέρονται να διέφυγαν από την εσωτερική σκάλα του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατεβαίνοντας, ακινητοποίησαν μία γυναίκα αστυνομικό, που έκανε εξωτερική περιπολία με περιπολικό, μπήκαν μέσα στο όχημα και κατόπιν πήγαν στην κεντρική σκοπιά. Εκεί με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τον αστυνομικό φρουρό και το δικό του όπλο.

Εν συνεχεία, καταδιώχθηκαν από τον αστυνομικό, πυροβόλησαν τρεις φορές και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι τρεις δραπέτες που διαφεύγουν της σύλληψης είναι οι ταραξίες του Κορυδαλλού, ενώ ο άλλος συλληφθείς δεν είχε σχέση μαζί τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία κι απέδρασε, ωστόσο, συνελήφθη στην περιοχή του Ρέντη κοντά στην κεντρική λαχαναγορά λίγη ώρα αργότερα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ