Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνιδρυτής του ρωσικού “bitcoin”: “Ε, δεν έχω και πάνω από 1 δις”!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνιδρυτής του ρωσικού “bitcoin”: “Ε, δεν έχω και πάνω από 1 δις”!

Ο συνιδρυτής του ρωσικού κρυπτονομίσματος Βιτάλικ Μπουτέριν αποκάλυψε μέσω της σελίδας του στο Twitter το μέγεθος της περιουσίας του, αντικρούοντας τον διεθνώς γνωστό καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νουριέλ, Ρουμπινί, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ο Μπουτέριν είναι επικεφαλής μιας ομάδας απατεώνων που απόκτησε περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Ρουμπινί, ο Μπουτέριν μαζί με το Τζόε Λιούμπιν (συνιδρυτής του κρυπτονομίσματος) είναι επικεφαλής μιας εγκληματικής απάτης στο pre-mining μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το Ethereum και που έγιναν στιγμιαία κάτοχοι μιας περιουσίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων». (Tο pre-mining είναι η λεγόμενη εξόρυξη νομισμάτων (των τόκενς) με την οποία ασχολούνται οι δημιουργοί τους έως ότου εκδώσουν επισήμως το κρυπτονόμισμα).

Ο Μπουτέριν απάντησε στον Ρουμπινί ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν κατείχε περισσότερο από το 0,9% του Ethereum συνολικά και η περιουσία του ποτέ δεν υπερέβη το 1 δισ. «Επίσης πιστεύω απόλυτα, ότι δεν υπάρχουν ποινικές διώξεις για το pre-mining», έγραψε στην απάντηση του.

Ο Μπουτέριν, απαντώντας σε παράκληση σχολιαστή να αποκαλύψει τις συναλλαγές του με το Ethereum, τον παρέπεμψε στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι, από το οποίο συμπεραίνεται ότι έχει 365.003 τόκενς (περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).

Τον Φεβρουάριο το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τον κατάλογο των πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων σε κρυπτονομίσματα. Ο Μπουτέριν στον κατάλογο αυτό βρίσκεται στην 17η θέση, ενώ το αμερικανικό περιοδικό εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 400-500 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Vedomosti

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ