Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σφοδρή κόντρα στη Βουλή – Βορίδης: Η νέα ευεργετική διάταξη για καταδίκους έχει σχέση με τον Κουφοντίνα; – Καλογήρου: Μην αναπαράγετε fakenews

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σφοδρή κόντρα στη Βουλή – Βορίδης: Η νέα ευεργετική διάταξη για καταδίκους έχει σχέση με τον Κουφοντίνα; – Καλογήρου: Μην αναπαράγετε fakenews

Το ερώτημα αν ευεργετική διάταξη για καταδίκους, η οποία έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει σχέση με τον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα έθεσε ευθέως στον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται για το άρθρο 37 νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο το ευεργετικό μέτρο υπολογισμού μίας ημέρας εργασίας σε τρεις ημέρες ποινής, το οποίο μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο σε όσους εργάζονταν σε αγροτικής ή κτηνοτροφικές εργασίες σε αγροτικές φυλακές επεκτείνεται και σε όσους εργάζονται και σε μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης.

“Επειδή στις αγροτικές φυλακές είναι ο Κουφοντίνας έχει καμιά σχέση αυτή η εντελώς εξειδικευμένη και στοχευμένη ρύθμιση” είπε ο κ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση μέχρι σήμερα όσν αφορά αρτοποιεία ισχύει μόνο για το αρτοποιείπ της Κεντρικής Αποθήκης Φυλακών.

Η πρώτη απάντηση του κ. Καλογήρου ήταν αρνητική με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά: “Μην αναπαράγετε fakenews, θα διαψευσθείτε. Θα σας απαντήσω στην ομιλία μου”. “Γι’αυτό ρώτησα. Όταν έχω να κάνω διατύπωση εγώ το λέω ευθέως. Τώρα απευθύνω ερώτημα” είπε ο κ. Βορίδης αναμένοντας την τελική τοποθέτηση του Υπουργού.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ