Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σύρος ύποπτος για τρομοκρατία ζητά άσυλο στην Κύπρο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύρος ύποπτος για τρομοκρατία ζητά άσυλο στην Κύπρο

Άσυλο στην Κύπρο ζητά ένας Σύρος πολίτης ο οποίος είναι ύποπτος για τρομοκρατία. Ο Σύρος υπήκοος έφτασε παράνομα στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων, στις 27 Φεβρουαρίου του 2019, από τα τουρκικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ενώπιον Ανώτατου Δικαστηρίου, στις 28 Φεβρουαρίου υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο και τον Απρίλιο διενεργήθηκε η προσωπική συνέντευξη του.

Από τη συνέντευξη κρίθηκε ότι ήταν ύποπτος για θέματα ασφαλείας και ενημερώθηκε η ΚΥΠ και το γραφείο της τρομοκρατίας της αστυνομίας. Εντοπίστηκε στη βάση δεδομένων άλλης συνεργαζόμενης χώρας ως ύποπτος για θέματα τρομοκρατίας και ως αποτέλεσμα, την 1η Μαρτίου 2019 εκδόθηκε, για σκοπούς εθνικής ασφάλειας, διάταγμα κράτησης και απέλασης.

Ο Σύρος καταχώρισε προσφυγή η οποία και απορρίφθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο στις 27 Ιουνίου 2019.

Στις 4 Οκτωβρίου 2019 ο Σύρος υπήκοος καταχώρισε νέα αίτηση με την οποία, αμφισβητεί τη διάρκεια κράτησης του, ζητώντας όπως αυτή κηρυχθεί παράνομη.

«Κρατείται για λόγους εθνικής ασφαλείας», υποστήριξε ο συνήγορός του. Δεν υπάρχει, ίχνος μαρτυρίας, ούτε οποιαδήποτε έγγραφα τα οποία να υποστηρίζουν τη θέση των καθ’ων η αίτηση», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε πως «δεν έχει καταδειχθεί, κατέληξε, ποια είναι η απειλή έτσι ώστε να παραβιάζονται τα δικαιώματα του αιτητή και να συνεχίζεται η κράτησή του».

«Έχοντας υπόψη την ύπαρξη της νομιμότητας του διατάγματος κράτησης και της δυνατότητας του αιτητή να προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο αμφισβητώντας, εάν επιθυμεί, την απόφαση για άρνηση παροχής διεθνούς προστασίας, σε συνδυασμό με το λόγο κράτησης που αφορά το θέμα ασφάλειας του κράτους, θεωρώ ότι ο διαρρεύσας χρόνος δεν είναι τέτοιος που να δικαιολογεί την έκδοση του αιτούμενου διατάγματος. Η αίτηση απορρίπτεται», καταλήγει στην απόφασή του το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ