Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Τα «μάζεψε» το Facebook αλλά δεν… έσωσε την πτώση της μετοχής του!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα «μάζεψε» το Facebook αλλά δεν… έσωσε την πτώση της μετοχής του!

Τα «μαζεύει» το Facebook, αλλά μάλλον δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα. Και αυτό διότι με ανακοίνωση της εταιρίας επιβεβαίωσαν και προσπάθησαν να διορθώσουν τα «νούμερα» σχετικά με την επίθεση των χάκερς που αποκαλύφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου…

Οι χάκερ λοιπόν, που εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στην μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 29 εκατομμυρίων χρηστών και όχι 50 εκατομμυρίων όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί!

Σύμφωνα με το Facebook οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν τα ονόματα και τις προσωπικές επαφές 15 εκατομμυρίων προσώπων, καθώς και άλλες πληροφορίες από άλλα 14 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα

Σε αυτούς τους 29 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο όνομα χρήστη, στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ή στον αριθμό του τηλεφώνου του, αν αναφερόταν στο προφίλ του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των δραστών. Σχεδόν από τους μισούς από αυτούς τους λογαριασμούς (14 εκατομμύρια) οι χάκερ κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες: είχαν πρόσβαση στο φύλο τους, στην “κατάστασή” τους όσον αφορά την ύπαρξη κάποιου ερωτικού δεσμού τους, στο επίπεδο εκπαίδευσής τους, στην ημερομηνία γέννησής τους, στον τόπο κατοικίας τους, στην εργασία τους, αλλά επίσης και στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται και στις επαφές τους. Δεν διαπιστώθηκε πάντως να έχουν κλαπεί προσωπικά μηνύματα ή οικονομικά δεδομένα.

Συνεργασία με το FBI

Το Facebook διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) που συνεχίζει τις έρευνες και ότι οι αρχές του έχουν ζητήσει να μην αποκαλυφθούν άλλες λεπτομέρειες.

Η μετοχή του Facebook υποχώρησε κατά 2,6% όταν ανακοινώθηκε η παραβίαση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σήμερα, μετά τη νέα ανακοίνωση, έχανε περίπου 1%.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ