Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τα παιδιά εκπαιδεύουν τους (τεχνολογικά) αναλφάβητους γονείς!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα παιδιά εκπαιδεύουν τους (τεχνολογικά) αναλφάβητους γονείς!

Απόλυτα εξαρτημένοι από τα παιδιά τους είναι, σήμερα, όλο και περισσότεροι γονείς ανά τον κόσμο σε θέματα τεχνολογίας. Η γενιά των millennials, όντας απόλυτα εξοικειωμένη με την ψηφιακή πραγματικότητα, είναι εκείνη που καλείται να «εκπαιδεύσει» τους μεγαλύτερους σε ηλικία και ειδικά τους γονείς.

Έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα, ηλικίας άνω των 55 ετών θα ήταν τεχνολογικά αναλφάβητοι χωρίς τη βοήθεια των παιδιών τους. Αυτομάτως στρέφονται προς τα νεότερα μέλη της οικογένειας για κάθε μορφή τεχνολογικής υποστήριξης. Επίσης τέσσερις στους δέκα  παραδέχονται οτι τηλεφωνούν στα παιδιά τους ή σε νεότερα άτομα  για απομακρυσμένη IT υποστήριξη.

Φοβούνται ότι θα εξαπατηθούν

“Δεν έχουν μεγαλώσει όλοι με την τεχνολογία – κι έτσι η παλαιότερη γενιά δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα με τη χρήση της, όπως οι millennials, ή οι tech natives”, σημειώνει η Kaspersky. “Η δραματική άνοδος της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα, τα γραφεία και τα κοινωνικά περιβάλλοντά μας, έχει προκαλέσει όλες τις γενιές να ενημερώνονται διαρκώς πώς να μπορούν να επωφεληθούν από αυτές. Οι μεσήλικες ενδέχεται να θεωρήσουν τις αλλαγές συντριπτικές και συχνά φοβούνται ότι θα εξαπατηθούν, θα εκτεθούν ή θα στοχοποιηθούν μέσω αυτών – έτσι αρκετές φορές οι millennials είναι αυτοί που αναγκάζονται να αναλάβουν τη διάσωσή τους”, καταλήγει η μελέτη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε online σε 11.000 καταναλωτές από 13 χώρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ