Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν διαβουλεύσεις των αρχηγών για την ψήφο των αποδήμων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν διαβουλεύσεις των αρχηγών για την ψήφο των αποδήμων

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αίγυπτο στις 8 Οκτωβρίου δρομολογούνται οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο διαμονής τους.

Στόχος του Μαξίμου είναι η αναζήτηση συναινέσεων, ιδίως με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξευρεθεί ο «μαγικός» αριθμός των 200 βουλευτών για να τεθεί σε ισχύ ο εν λόγω νόμος. Ωστόσο το πιθανότερο είναι η όλη διαδικασία να εξελιχθεί σε ένα «blame game» μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο μεγάλα κόμματα να πιέζουν το ΚΙΝ.ΑΛ. να έρθει προς τις θέσεις τους, ώστε να εμφανίσουν τον αντίπαλο απομονωμένο.

Η βασική διαφωνία μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκεται στο ότι η Κουμουνδούρου δεν συναινεί στο να συνυπολογίζεται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, που είναι η βασική θέση του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», ο Μητσοτάκης πριν από τις συναντήσεις αυτές με τους αρχηγούς των κομμάτων είχε μια άτυπη συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο πριν από την πραγματοποίηση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ