Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τοπ μόντελς και ηθοποιοί στο Ισραήλ εναντίον Νετανιάχου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τοπ μόντελς και ηθοποιοί στο Ισραήλ εναντίον Νετανιάχου

Ισραηλινά τοπ μόντελς ανέλαβαν το ρόλο της αντιπολίτευσης εναντίον του πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου καταδικάζοντας τον στιγματισμό των Αράβων συμπολιτών τους.

Η διάσημη ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή με την ταινία του Χόλιγουντ «Wonder Woman» έχει πλέον ταχθεί ανοιχτά εναντίον του πρωθυπουργού ενόψει των εκλογών του Απριλίου.

«Αγάπησε τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου, είτε είναι δεξιός είτε αριστερός , Εβραίος ή Άραβας», έγραψε η Γκαντότ στα 28 εκατομμύρια των ακολούθων της στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκαντότ ξεκίνησε, αρχικά, στρατιωτική καριέρα, η οποία σταμάτησε όταν ήταν 20 ετών. Στα 18 της, ωστόσο, ασχολήθηκε παράλληλα και με το μόντελινγκ, κερδίζονται το 2004, τον τίτλο της Μις Ισραήλ. Στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα νομικής και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο.

Το 2017 η Γκαλ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ηθοποιών του Χόλυγουντ με τα μεγαλύτερα έσοδα. Σύμφωνα με το Forbes οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ξεπέρασαν σε εισπράξεις τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ισραηλινή ηθοποιός θέλησε να απαντήσει σε μια ανάρτηση του Νετανιάχου στο διαδίκτυο ο οποίος επιτέθηκε στην παρουσιάστρια Ροτέμ Σιλά γράφοντας: «Αγαπητή Ροτέμ μια σημαντική διόρθωση: Το Ισραήλ δεν είναι το κράτος όλων των πολιτών του. Σύμφωνα με το Σύνταγμα που ψηφίστηκε από εμάς, το Ισραήλ είναι το κράτος των Εβραίων – και κανενός άλλου».

Η Ροτέμ Σιλά, που είναι και μοντέλο, είχε επικρίνει νωρίτερα την υπουργό Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι μια εκλογική νίκη του αντιπάλου του Νετανιάχου, Μπέντζαμιν Γκαντζ δεν θα ήταν καλό για το Ισραήλ γιατί «αυτός θα σχηματίσει συνασπισμό με τους Άραβες».

Η Ροτέμ Σιλά έγραψε στους οπαδούς της: “Ποιο είναι το πρόβλημα με τους Άραβες; Κύριε των Ουρανών , υπάρχουν και Άραβες πολίτες σε αυτή τη χώρα. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος όλων των πολιτών του και όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι».

Πρόεδρος Ισραήλ: Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Αλλά και ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρέβεν Ρίβλιν συντάχθηκε με τα μοντέλα και επιτέθηκε έντονα στον Νετανιάχου. «Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης κατηγορίας και ψηφοφόροι δεύτερης κατηγορίας στο Ισραήλ – ως έθνος, το Ισραήλ είναι εβραϊκή δημοκρατία, αλλά όλοι οι πολίτες είναι ίσοι» τόνισε ο Ρίβλιν , καταδικάζοντας την «απαράδεκτη ρητορική εναντίον των Αράβων Ισραηλινών την οποία ακούμε σήμερα από ορισμένους πολιτικούς».

Ο Ρίβλιν, ο οποίος μίλησε σήμερα σε μια τελετή για την 40η επέτειο από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας με την Αίγυπτο δήλωσε ότι «όσοι πιστεύουν στο καθήκον του κράτους του Ισραήλ να είναι εβραϊκό και δημοκρατικό με την πλήρη έννοια της λέξης, πρέπει να θυμάται ότι στο κράτος του Ισραήλ υπάρχουν πλήρη ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες της χώρας»

Οι Άραβες Ισραηλινοί είναι περίπου το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έχουν ισραηλινό διαβατήριο και πληρώνουν φόρους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ