Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το Λονδίνο κατάντησε «πόλη της κοκαΐνης» – Καταναλώνουν 23 κιλά την ημέρα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Λονδίνο κατάντησε «πόλη της κοκαΐνης» – Καταναλώνουν 23 κιλά την ημέρα!

«Πρωταθλητές» στη χρήση κοκαΐνης φαίνεται πως είναι οι κάτοικοι του Λονδίνου αφού καταναλώνουν περισσότερη ποσότητα από όση οι κάτοικοι τριών ευρωπαϊκών πόλεων μαζί! Της Βαρκελώνης, του Βερολίνου αλλά και του Άμστερνταμ όπου τα ναρκωτικά είναι κατά κάποιο τρόπο κοινωνικά αποδεκτά.

Ομάδα επιστημόνων του King’s College London University αποκάλυψαν ότι κατά μέσο όρο οι Λονδρέζοι καταναλώνουν 23 κιλά κοκαΐνη σε ημερήσια βάση, τη στιγμή που η μέση ποσότητα στη Βαρκελώνη ήταν 12,7 κιλά, στο Αμστερνταμ 4,6 κιλά και στο Βερολίνο περίπου η ίδια. Σε ετήσια κλίμακα μιλάμε έτσι για ποσότητα που υπερβαίνει τους οκτώ τόνους, καθιστώντας την αγορά κοκαΐνης του Λονδίνου από τις πλέον κερδοφόρες στον κόσμο, με τζίρο που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Οι ερευνητές εξήγαγαν τα παραπάνω συμπεράσματα μελετώντας τη χημική σύσταση των απόβλητων υδάτων στους αγωγούς της πόλης, όπου παρατηρήθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις της ουσίας benzoylecgonine (ΒΕ), η οποία παράγεται από τη διάσπαση της κοκαΐνης στον οργανισμό.

Καθημερινό ναρκωτικό

Μιλώντας στο Sky News ο επικεφαλής της έρευνας Λέον Μπάρον, υπογράμμισε ότι οι ερευνητές παρατήρησαν συστηματική χρήση κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και μικρή αύξηση της κατανάλωσης τα Σαββατοκύριακα.

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες πόλεις, όπου βλέπεις σημαντικά αυξημένη χρήση τα Σαββατοκύριακα. Η κοκαΐνη είναι καθημερινό ναρκωτικό στο Λονδίνο» ανέφερε ο Μπάρον, προσθέτοντας ότι και το Μπρίστολ παρουσίασε εξαιρετικά αυξημένη χρήση. «Η ζήτηση έχει αυξηθεί, η τιμή έχει μείνει σταθερή και ο κόσμος μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση» σημείωσε με τη σειρά του ο πρώην επικεφαλής δίωξης ναρκωτικών του National Crime Agency Τομ Σάγκερς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ