Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, τα σχέδια του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook να κυκλοφορήσει στην αγορά το δικό του παγκόσμιο ψηφιακό κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με το πλάνο, η κυκλοφορία του GlobalCoin αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο 4μηνο του 2020 σε τουλάχιστον 12 χώρες, ενώ ήδη ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει συναντηθεί με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ για να συζητήσει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους του εγχειρήματός του. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το Facebook έχει επίσης ζητήσει συμβουλές σχετικά με επιχειρησιακά και κανονιστικά ζητήματα από αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, μια ειδική ομάδα του Facebook εργάζεται εδώ και πάνω από ένα έτος για τη δημιουργία του νέου κρυπτονομίσματος, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες του μέσου για να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο, καθώς επίσης για να αγοράζουν πράγματα -όχι μόνο στo Facebook και στις θυγατρικές του (Instagram, WhatApp)- όπως επίσης και σε διάφορα άλλα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα, σύμφωνα με τους Financial Times και το BBC.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ