Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το  ILTV Israel Daily για την υπόθεση Energa και τη «μαφία των φυλακών» (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το  ILTV Israel Daily για την υπόθεση Energa και τη «μαφία των φυλακών» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εκβιασμοί, εκτελέσεις, απόπειρες δολοφονίας και μία μαφία φυλακών, συνθέτουν το σκηνικό στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα από τότε που ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών στη χώρα», αναφέρει ρεπορτάζ του ισραηλινού ειδησεογραφικού πρακτορείου ILTV Israel Daily.

«Νέες εταιρείες εισήχθησαν στην ελεύθερη αγορά, ωστόσο σύντομα ακολούθησαν σκάνδαλα, κατηγορίες και εκτελέσεις», σημειώνει, προσθέτοντας πως:

«Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων μεγαλοδικηγόρων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με τον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα, έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε μια μαφία που επιχειρεί τόσο μέσα όσο και έξω από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας».

Το ILTV Israel Daily, κάνει ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση της Enegra-Hellas Power, καθώς και στη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου, στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, στη φυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου και στην πρόσφατη σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

«Συλλήψεις και ψευδείς κατηγορίες έθεσαν υπό αμφισβήτηση την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, σε μια υπόθεση όπου ιδιοκτήτες ιδιωτικών εταιρειών κατηγορούνται και φυλακίζονται από τους ίδιους νομικούς λειτουργούς που βρίσκονται τώρα υπό κράτηση για παραποίηση πληροφοριών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», καταλήγει το ρεπορτάζ του ILTV Israel Daily.

Τo ισραηλινό μέσο, στο εν λόγω ρεπορτάζ, φιλοξενεί και δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, του εκτελεστικού διευθυντή του ΙΕΝΕ (Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης) Κωστή Σταμπόλη, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργου Σταματογιάννη, και του πληρεξούσιου δικηγόρου του Αριστείδη Φλώρου, Ηλία Λάρδα.

Ο κ. Λάρδας λέει ότι ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρημάτων υποτιθέμενης ζημιάς 250 εκατομμυρίων. Από αυτά τα 120 εκατομμύρια είναι δεσμευμένα στην τράπεζα. Με αυτά τα χρήματα όμως κράτος και ΕΕΤΗΔΕ είναι πληρωμένα, όπως αναφέρει. Συνεχίζει λέγοντας ότι το 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δύο επιστολές (όπως έγραψε και το dikastiko.gr), επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να δρα σαν μονοπωλιακός προμηθευτής στην ελληνική αγορά επειδή παραβιάζει μια νέα νομοθεσία. Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι ο Φλώρος υπήρξε θύμα των ΜΜΕ για μία μεγάλη χρονική περίοδο και πως του συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν τέρας! Θεωρεί λοιπόν, όπως λέει, ότι το εφετείο θα δει την περίπτωσή του πιο ευνοϊκά και ότι έχει πιθανότητα ακόμα και να αθωωθεί όσον αφορά το ΛΑΓΗΕ!

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ