Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τρίζει η… καρέκλα του Ερντογάν! Το κόμμα του χάνει 40 βουλευτές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρίζει η… καρέκλα του Ερντογάν! Το κόμμα του χάνει 40 βουλευτές

Μία δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζει ο Ερντογάν μια όπως φαίνεται χάνει 40 περίπου βουλευτές οι οποίοι του γυρίζουν την πλάτη και οδεύουν προς το νέο κόμμα του πρώην στελέχους του ΑΚΡ Αλί Μπαμπατζάν.

Ο Μπαμπατζάν μάλλον συμπράττει με Νταβούτογλου και Γκιουλ θεωρώντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία τόσο για την Τουρκία όσο και για τον υπόλοιπο πλανήτη για την «νόμιμη» ανατροπή του Σουλτάνου!

Αυτή η εξέλιξη εξόργισε τον Ερντογάν ο οποίος δήλωσε:

Μην ανησυχείτε. Αυτοί που έχουν αναμιχθεί με προδότες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα”!

Η δημιουργία του νέου κόμματος είναι τρομερή απειλή για τον πρόεδρο Ερντογάν, ιδίως μετά τις σκληρές ήττες που υπέστη στις φετινές τοπικές εκλογές, στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες δημοσκοπήσεις που να το αποδεικνύουν, είναι πλέον καταφανές ότι οι Τούρκοι πολίτες επιθυμούν μια πολιτική αλλαγή, μέσω της δημιουργίας ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος. Κάποιες αναφορές μάλιστα λένε ότι το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 50%.

Μέχρι στιγμής οι τρεις πρωταγωνιστές δεν δίνουν ημερομηνία ίδρυσης του νέου κόμματος ωστόσο αφήνουν να διαρρεύσει ότι πρέπει να κινηθούν με ταχύτητα. Άλλωστε για να συμμετάσχει ένα κόμμα σε εκλογές χρειάζεται να έχει μια δομή οργάνωσης 1-1,5 χρόνο και θέλουν να είναι έτοιμοι στην περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ