Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τραμπ: Ή χρηματοδοτείται το τείχος ή βάζω “λουκέτο” στο κράτος!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραμπ: Ή χρηματοδοτείται το τείχος ή βάζω “λουκέτο” στο κράτος!

Mε «λουκέτο» σε βασικές κρατικές υπηρεσίες απειλεί η αμερικανική κυβέρνηση, αν δεν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του -περιβόητου πλέον- τείχους κατά μήκους των συνόρων ΗΠΑ – Μεξικού.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να χτίσουμε το τείχος» δήλωσε την Κυριακή ο Στίβεν Μίλερ, σύμβουλος και συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου. Υπενθυμίζουμε ότι η ανέγερση του τείχους αποτελεί μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ωστόσο πριν από τις εκλογές υποστήριζε ότι το συνοριακός τείχος θα χρηματοδοτούνταν εξ ολοκλήρου από το Μεξικό, κάτι που η γειτονική χώρα αρνήθηκε επανειλημμένα.

Προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κανονική λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, απαιτείται η έγκριση από το Κογκρέσο μιας συμφωνίας χρηματοδότησης. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει την έγκριση των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια των συνόρων – στην οποία περιέχεται και η χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους.

Το γεγονός αυτό αποτελεί τον κύριο λόγο της καθυστέρησης, καθώς οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους δεν δείχνουν έτοιμοι να υποχωρήσουν στις απειλές του Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δείξει τις προθέσεις του ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν δήλωνε ότι θα ήταν «περήφανος» να κλείσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες, εφόσον δεν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το τείχος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ