Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τρεις ένοχοι, δύο αθώοι για το ατύχημα στο Λούνα Παρκ που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγοράκι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρεις ένοχοι, δύο αθώοι για το ατύχημα στο Λούνα Παρκ που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγοράκι

Με την καταδίκη τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος σε λούνα παρκ που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ. Νωρίτερα, στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δύο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ