Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Υγειονομική βόμβα ο παράτυπος καταυλισμός στη Θεσσαλονίκη! Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υγειονομική βόμβα ο παράτυπος καταυλισμός στη Θεσσαλονίκη! Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη

Άτυπος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών έχει στηθεί λίγα μέτρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των δικαστηρίων, εδώ και περίπου έναν μήνα, με τους αρμοδίους να δηλώνουν… αναρμόδιοι για την απομάκρυνσή του.

Ο καταυλισμός των προσφύγων βρίσκεται στην περιοχή του Βαρδάρη και συγκεκριμένα σε ένα άδειο οικόπεδο, που περικλείεται από τις οδούς Θεόφιλου, Κορυδαλλέως και Σαπφούς. Τα σκουπίδια γύρω από τις σκηνές σχηματίζουν λόφους, με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να βρίσκεται προ των πυλών, αφού ο καθαρισμός της περιοχής είναι ελλιπής.

Αναρμόδιος… ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παίζουν… κρυφτούλι με τις Αρχές που τους απομακρύνουν και αυτοί πηγαίνουν ξανά στο σημείο, ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις τούς δίνουν σκηνές και φαγητό. Αν και ο πρόχειρος αυτός καταυλισμός βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης δηλώνει… αναρμόδιος.

«Μεριμνήσαμε και καταγράψαμε το γεγονός, το οποίο όμως ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων μας» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο Πέτρος Λεκάκης. Υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου δηλώνουν ότι πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που εγκατέλειψαν, για τους δικούς τους λόγους, τη δομή στα Διαβατά Θεσσαλονίκης γιατί δεν θέλουν να μένουν εκεί. «Φεύγουν και εμφανίζονται περιστασιακά» αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες στη «δημοκρατία».

Πρόκειται για μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που βρίσκονται στο σημείο μετά το κλείσιμο της δομής στα Γιαννιτσά, αναφέρει από την πλευρά του ο περιφερειακός συντονιστής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη βόρεια Ελλάδα Νίκος Ράγκος. Συμπληρώνει ότι ο αριθμός όσων διαμένουν στον πρόχειρο αυτό καταυλισμό δεν είναι σταθερός. Για παράδειγμα, χθες η Αστυνομία εντόπισε 17 άνδρες, ηλικίας 21-30 ετών, οι οποίοι είτε δεν έχουν χαρτιά είτε δήλωσαν ότι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ