Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Υπουργοί, βουλευτές και επιχειρηματίες στη δεξίωση του Τζέφρι Πάιατ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπουργοί, βουλευτές και επιχειρηματίες στη δεξίωση του Τζέφρι Πάιατ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας

Μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και επιχειρηματίες έδωσαν το παρών στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζέφρι Πάιατ, για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γιορτάζεται την 4η Ιουλίου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη δεξίωση, ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι οι δεσμοί συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από ποτέ. «Η επικρατούσα άποψη στην Ουάσινγκτον είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους μας, πυλώνας σταθερότητας και προστάτης των δυτικών δημοκρατικών ιδεών σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, στρατιωτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, καθώς και μέλη της αμερικάνικης παροικίας στην Ελλάδα.

Από την κυβέρνηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Από τη Ν.Δ. παρέστησαν και ο αντιπρόεδρος της, Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που άπτονται του Συντάγματος, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παραβρέθηκε επίσης ο Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο τομέα.

Ο Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης με τον Τζέφρι Πάιατ

Κατά την είσοδό του στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής οικίας, ο κ. Σπανάκης είχε θερμή χειραψία με τον κ. Πάιατ και τη σύζυγό του.

 Από το ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ