Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Υποψήφιο για Κρατικό βραβείο το βιβλίο του Παν. Χατζηπέρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υποψήφιο για Κρατικό βραβείο το βιβλίο του Παν. Χατζηπέρου

Το βιβλίο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με τίτλο: “Στη Σκιά του Ποσειδώνα – Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ», είναι υποψήφιο για τα Κρατικά βραβεία Λογοτεχνίας:

Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος

“Φίλες και φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το βιβλίο του εκδοτικού οίκου (Historical Quest) μας “Στη Σκιά του Ποσειδώνα”, του Παναγιώτη Χατζηπέρου, διεκδικεί μια από τις θέσεις της βραχείας λίστας των υποψηφίων για τα φετινά Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας – Κατηγορία: Μαρτυρίες.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν αξιωματικός τότε στο “ΒΕΛΟΣ” και αναφέρεται εκτενώς στους λόγους που οδήγησαν στην ανταρσία όπως επίσης και στις ενέργειες, στην απόφαση και στην σπουδαία προσωπικότητα του κυβερνήτη του “Βέλους” αείμνηστου ναυάρχου Νίκου Παππά. Αξίζει να σημειωθούν επίσης οι συνεχείς ενέργειες του κ. Χατζηπέρου ώστε να γίνει επισκέψιμο το «ΒΕΛΟΣ» ως μουσείο.

Μέσω του σημαντικού αυτού βιβλίου ανασύρονται ιστορικές μνήμες από την ανταρσία του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» που η ιστορία την κατέταξε στα καθοριστικά δημοκρατικά κινήματα και η οποία λειτούργησε σαν εφαλτήριο της επερχόμενης δημοκρατικής αποκατάστασης στην Ελλάδα του 1974, μετά από μια μακρά περίοδο δικτατορίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ