Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνήγορος οικογένειας Γιακουμάκη: Οι γονείς θεωρούν ότι δικαιώθηκε το παιδί τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνήγορος οικογένειας Γιακουμάκη: Οι γονείς θεωρούν ότι δικαιώθηκε το παιδί τους

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση. Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Για τους υπόλοιπους 5 καταδικασθέντες η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών. Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές.

Να σημειωθεί ότι αθωώθηκε ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους.

«Ο πατέρας και η μητέρα θεωρούν ότι με την απόφαση δικαιώθηκε το παιδί τους». Αυτό το σχόλιο έκανε το CNN Greece, ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναφορικά με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο κ. Δημήτρης Μπούκας γνωστοποίησε πως η οικογένεια του άτυχου φοιτητή «δηλώνει ευχαριστημένη», και «είχε και έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Ερωτώμενος αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της οικογενείας, ο ίδιος σημείωσε πως «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε μέχρι τώρα».

Καψόνια και προσβολές

«Οι φοιτητές μας ανέφεραν συγκεκριμένα γεγονότα όπως το κρέμασμα από το παράθυρο από τον δεύτερο όροφο, τον χτυπούσαν με μήλα στο κεφάλι, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο γιατί είναι σαν να δέχεσαι πέτρες στο κεφάλι, τον κλείδωναν στην ντουλάπα, του έκλειναν το νερό. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί…

Τα μηνύματα που λάμβανα κατά τη διάρκεια των ερευνών ήταν φόβος από την πλευρά των φοιτητών, υπήρχε ομερτά, δεν άνοιγαν εύκολα στόματα αλλά όσο περνούσαν οι μέρες κάποια παιδιά άρχισαν να ξεθάρρεψαν, συλλέξαμε κάποια στοιχεία και κάθε μέρα που περνούσε όλο και περισσότερα στοιχεία συλλέγαμε, ανέφερε ο Φώντας Βρόσγος, ιδιωτικός ερευνητής στην τηλεόραση.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στην πολύκροτη δίκη

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί. Χαρακτήρισε συμμορία την παρέα των Κρητικών και ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί πως τα όσα έκαναν στον αδικοχαμένο σπουδαστή ήταν στα πλαίσια αστείου.

Οι εννέα Κρητικοί που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορήθηκαν για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε εξαιτίας τους ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Η κατηγορία που αντιμετώπισαν ήταν η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Αίσθηση προκαλεί ότι οι «νταήδες» Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ