Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Κασόγκι: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν οι τελευταίες λέξεις του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Κασόγκι: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν οι τελευταίες λέξεις του

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»! Αυτά φαίνεται πως ήταν τα τελευταία λόγια του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του CNN, το οποίο επικαλείται πηγή που διάβασε την απομαγνητοφώνηση της ηχητικής καταγραφής της δολοφονίας του Κασόγκι.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται καθαρά ο Κασόγκι να επαναλαμβάνει τρεις φορές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, ενώ λίγο αργότερα ακούγεται ο ήχος από το πριόνι που διαμελίζει το άψυχο σώμα του δημοσιογράφου, ενώ παίζει δυνατά μουσική σε μια προσπάθεια να μην ακουστεί ο ανατριχιαστικός ήχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της «αποστολής» τους, οι εκτελεστές του Κασόγκι μιλούσαν τηλεφωνικά με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ριάντ, τους οποίους ενημέρωναν για την εξέλιξη της υπόθεσης. Στο μεταξύ σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από την αποκάλυψη ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, προσέφερε εκ νέου τις υπηρεσίες του στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και μετά τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα της δολοφονίας του Κασόγκι!

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Κούσνερ παραβίασε το πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου, το οποίο απαιτεί την παρουσία αξιωματούχου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης με ξένους ηγέτες, και συνομίλησε επανειλημμένα κατ’ ιδίαν με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ, προκειμένου να τον συμβουλέψει για το πώς να διευθετήσει την κρίση που ξέσπασε, με αφορμή τον εικαζόμενο ρόλο του στο έγκλημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ