Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Πετσίτη: Στην Επιτροπή Θεσμών καλείται η επικεφαλής της Αρχής κατά του “μαύρου” χρήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Πετσίτη: Στην Επιτροπή Θεσμών καλείται η επικεφαλής της Αρχής κατά του “μαύρου” χρήματος

Στην κλήση της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, “για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και μάλιστα προεκλογικά” και “καλλιεργείται νοσηρό κλίμα”, συναίνεσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατόπιν αιτήματος της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα, στην παράλληλη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήριζε “ανύπαρκτο για την κυβέρνηση” το θέμα Πετσίτη, για το οποίο υπάρχει οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ. Ενώ η κ. Χριστοδουλοπούλου απευθυνόμενη στη ΝΔ είπε “έχετε βρει κι εσείς μια μικρή σημαιούλα ξεσκισμένη και την κουνάτε, ενώ υπάρχουν…” αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν μεγαλύτερα σκάνδαλα.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, αφού εξήγησε πως συναινεί να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών η κ. Ζαϊρη, σημείωσε πως θα κληθεί και ο υπάλληλος που έκανε τις καταγγελίες για την υπόθεση, “αφού μάθουμε ποιο είναι το όνομά του”. “Πώς ξέρετε ότι παραιτήθηκε γι’ αυτό τον λόγο αν δεν τον ξέρετε;” τη ρώτησε ο Γ. Τραγάκης, σημειώνοντας πως “άρα το ξέρετε από τα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζετε fake news”.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών τόνισε πως “έγινε τζόγος για το θέμα αυτό στα Μέσα Ενημέρωσης” και ανακοίνωσε πως θα κληθεί και το ΕΣΡ για να γίνει συζήτηση περί fake news. “Δεν φοβόμαστε όλα αυτά τα δημοσιεύματα” είπε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον Γ. Τραγάκη για το θέμα αυτό. Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στην διαφάνεια, και σε αντίθεση με την στάση της σε παλαιότερα αιτήματα της μειοψηφίας όπως π.χ. την υπόθεση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία όπου υπήρξε ‘τοίχος’ προστασίας υπέρ του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, είπε: “Και τον Θεό τον ίδιο να προτείνετε θα τον φέρουμε”.

Fake news χαρακτήρισε την υπόθεση και ο κ. Τζανακόπουλος στην Ολομέλεια κάνοντας λόγο για “αντιπερισπασμό της αντιπολίτευσης” επειδή υπάρχουν διώξεις για τα δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ των κομμάτων.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ