Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπ. Εργασίας: Αλίμονο σε όσους κάνουν εικονικές απολύσεις τον Αύγουστο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπ. Εργασίας: Αλίμονο σε όσους κάνουν εικονικές απολύσεις τον Αύγουστο!

Σαρωτικοί έλεγχοι του υπ. Εργασίας για την αδήλωτη εργασία θα γίνουν βάσει της «Εργάνης». Οι εικονικές απολύσεις μέσα στον Αύγουστο, υποδηλωμένη εργασία κ.λ.π. αποτελούν μερικά μόνο «κόλπα» πολλών εργοδοτών προκειμένου να μην αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Όμως, όλες αυτές οι πρακτικές αφήνουν ίχνη στην Εργάνη δίνοντας «όπλα» στους ελεγκτές για στοχευμένους ελέγχους.

Ο υπ. Εργασίας κος Ι. Βρούτσης τόνισε για μία ακόμη φορά πως, «η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αποτροπή καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους των εργοδοτών αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου».

Στον αντίποδα, από τα παραπάνω στοιχεία θα προκύψουν και οι νόμιμοι εργοδότες. Οι εργοδότες αυτοί θα αποτελέσουν και τη «μαγιά» για τη συγκρότηση του Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, προκειμένου να επιβραβευθεί η άσκηση μιας κοινωνικά υπεύθυνης και υγιούς επιχειρηματικότητας με επίκεντρο το σεβασμό στην ποιοτική και αξιοπρεπή εργασία, στον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ