Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

“Χαστούκι” στον Τζόνσον! Η Βουλή ψήφισε “ναι” στο νόμο για αναβολή του Brexit

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Χαστούκι” στον Τζόνσον! Η Βουλή ψήφισε “ναι” στο νόμο για αναβολή του Brexit

Πόλεμος στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες το απόγευμα! Μιλώντας κατά την ώρα του πρωθυπουργού, ο Τζόνσον χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Κόρμπιν.

«Ο Κόρμπιν φοβάται… Πιστεύει ότι οι φίλοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο Παρίσι, το Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Τζόνσον και τον κατηγόρησε ότι παίζει τακτική καθυστερήσεων για το Brexit. «Μόνον μια τρομαγμένη κότα βλέπω εδώ και βρίσκεται σ’ αυτό το έδρανο», είπε δείχνοντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τον ενθουσιασμό του αναφορικά με την προοπτική σύναψης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.

Ο Κόρμπιν, πάλι, είπε ότι δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με τις Βρυξέλλες επειδή δεν γίνονται τέτοιες διαπραγματεύσεις.

«Ο Τζέρεμι έκανε σαφές πως το Εργατικό κόμμα θέλει γενικές εκλογές και σύντομα, όμως δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον», ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση που εξέδωσε.

“Χαστούκι” και εκλογές

Αργότερα το βράδυ ένα ακόμα “χαστούκι” έδωσε η Βουλή των Κοινοτήτων στον Τζόνσον μια και εγκρίθηκε ο νόμος για την αναβολή του Brexit, με 327 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 299 να ψηφίζουν κατά.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου ουσιαστικά τερματίζει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ο Χίλαρι Μπεν, εισηγητής του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι αν η Βουλή των Λόρδων εγκρίνει τον νόμο, αναμένει από τον Τζόνσον να τον τηρήσει.

Βάσει του αποτελέσματος, ο πρωθυπουργός  υπέβαλε πρόταση να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν η Βουλή αρνηθεί να εγκρίνει εκείνο που προτείνει.

«Αν εξακολουθώ να είμαι πρωθυπουργός μετά από την Τρίτη 15η Οκτωβρίου, τότε θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου και ελπίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη συμφωνία», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, λίγο μετά την ήττα του στην ψηφοφορία για τον νόμο αναβολής του Brexit.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ