Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

“Χρυσή” αποσκευή με 120.000 ευρώ! Οι Αρχές ψάχνουν την προέλευσή τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Χρυσή” αποσκευή με 120.000 ευρώ! Οι Αρχές ψάχνουν την προέλευσή τους

Εξηγήσεις στις αρχές της Ρόδου καλείται να δώσει μια αλλοδαπή γυναίκα, λίγα 24ωρα μετά την σύλληψή της το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου  στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου εντοπίστηκε από έναν τελωνειακό υπάλληλο να έχει στις αποσκευές της το ποσό των 120.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή», η γυναίκα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα με αρχικό προορισμό την Ρόδο. Από εκεί είχε σκοπό να ταξιδέψει για Θεσσαλονίκη, ενώ με προγραμματισμένη πτήση θα κατέληγε στον τελικό προορισμό της, που ήταν η Μόσχα.

Δέσμευσαν και κατέσχεσαν το ποσό

Όμως, τα πάντα ανατράπηκαν για εκείνη στον τυπικό έλεγχο, όταν ο τελωνειακός υπάλληλος εντόπισε το χρηματικό ποσό το οποίο ήταν σε χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών. Αμέσως κλήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου καθώς και οι αρχές της Ρόδου που δέσμευσαν και κατέσχεσαν το ποσό. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία του νησιού προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου.

Στην κατάθεση της η αλλοδαπή ισχυρίστηκε πως τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της ανήκουν νόμιμα και πως απλώς ξέχασε να τα δηλώσει κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο. Σε πρώτη φάση, η γυναίκα καλείται να αποδείξει τη νόμιμη προέλευση του ποσού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε οι 120.000 ευρώ θα κατασχεθούν και σε βάρος της θα κινηθεί ποινική διαδικασία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ