Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

“Όχι”  σε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα από το δικαστικό Συμβούλιο Βόλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Όχι”  σε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα από το δικαστικό Συμβούλιο Βόλου

Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο  για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2017, οπότε  άρχισαν να του χορηγούνται άδειες, απάντησε αρνητικά στο σχετικό  αίτημα του  καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν

Με  το υπ’ αρ. 3719/2019  βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα που είχε ταχθεί κατά της χορήγησης της  7ης κατά σειρά άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παρότι η πλειοψηφία του Πειθαρχικού Συμβουλίου των αγροτικών φυλακών Βόλου είχε συμφωνήσει να πάρει και τη νέα ολιγοήμερη άδεια ο Δημ. Κουφοντίνα, οι αντιρρήσεις που εξέφρασε ο εισαγγελέας  έφεραν το θέμα στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου το οποίο και είπε το οριστικό «όχι».

Σύμφωνα με τη συνήγορο του Δημ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ οι επιφυλάξεις του εισαγγελέα συνδέονταν με τον έλεγχο των ιδεολογικών απόψεών του και εντάσσονταν στην πίεση και την πολεμική που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα προκειμένου να μην εγκριθεί νέα άδεια για το συγκεκριμένο κρατούμενο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ