Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ύδρα: Στο “σφυρί” η ιστορική κατοικία του Μιαούλη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ύδρα: Στο “σφυρί” η ιστορική κατοικία του Μιαούλη

Στο σφυρί βγαίνει το ιστορικό σπίτι του ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s προς 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος του νησιού  Γιώργος Κουκουδάκης απευθύνει έκκληση στο ελληνικό δημόσιο να το αγοράσει, ενώ έχει ήδη στείλει επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού.

«Εδώ και δύο γενιές το σπίτι του θρυλικού ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα ανήκει σε Έλληνες ιδιώτες. Θεωρήσαμε ότι είναι μια ευκαιρία για το ελληνικό Δημόσιο να αγοράσει την κατοικία παρότι η τιμή είναι μεγάλη» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6.

Ο κ. Κουκουδάκης διευκρίνισε ότι το ίδιο είχε γίνει για το ιστορικό αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη: «Από το 2007 το αρχοντικό του Κουντουριώτη παραμένει κλειστό παρότι λειτουργούσε ως μουσείο αρχικά, αφού είχε ανακαινιστεί. Ζητήσαμε να προσληφθούν δύο φύλακες για να ανοίξει, κάτι που δεν έχει γίνει» είπε.

Η ιστορική κατοικία του Μιαούλη

Πρόκειται για ένα σπίτι – μουσείο στην Ύδρα το οποίο βγαίνει στο σφυρί προς 4,5 εκατομμύρια ευρώ τόσο για λόγους αρχιτεκτονικής αλλά κυρίως γιατί εκεί έζησε η μεγάλη μορφή της επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με το presspublica.gr το αρχοντικό του ναυάρχου Μιαούλη κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον ναύαρχο, το 1808 στην περιοχή αυλάκι στην Ύδρα σε ένα οικόπεδο χιλίων εκατό μέτρων. Έχει εμβαδόν 748 μέτρα και αποτελείται από έξι κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια.

Απ’ έξω το σπίτι έχει την απλότητα και την αισθητική που ταιριάζει στην Ύδρα. Πέτρα, κεραμίδια και μπλε παράθυρα. Τίποτα δεν εμποδίζει τη θέα. Το εσωτερικό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ζωγραφισμένα ταβάνια, πανάκριβα δάπεδα, καμάρες που στολίζουν κάθε παράθυρο. Η θάλασσα φαίνεται ακόμα και αν κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ