Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

1240% αύξηση στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Αργεντινή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
1240% αύξηση στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Αργεντινή

Αντιμέτωπες με μία ενδεχομένως θλιβερή πραγματικότητα βρίσκονται οι δικαστικές αρχές της Αργεντινής, μετά το «κύμα» καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, που ακολούθησε μετά τη  γνωστή ηθοποιό Thelma Fardín, η οποία κατηγόρησε δημόσια τον Βραζιλιάνο τηλεοπτικό αστέρα Juan Darthés, ότι τη βίασε στα 16 της χρόνια, κατά τη διάρκεια περιοδείας, στη Νικαράγουα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Αργεντινής, οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αυξήθηκαν κατά 1240%, μέσα σε λίγες ημέρες. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τα ανήλικα θύματα κακοποίησης έχει πάρει  κυριολεκτικά «φωτιά» από κορίτσια ή αγόρια  που δηλώνουν ότι έχουν υποστεί κι αυτά τη σεξουαλική βία, κυρίως μέσα στο στενό τους περιβάλλον.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αργεντινής δεν κρύβει την ανησυχία του για την έκταση που φαίνεται να προσλαμβάνει το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων αναφέροντας μάλιστα πως 7 από τα 10 θύματα είναι κορίτσια, από τα οποία τα μισά είναι κάτω των 11 ετών. Δράστες, στις επτά από τις δέκα περιπτώσεις, είναι άτομα από το οικογενειακό τους περιβάλλον ενώ στην πλειοψηφία τους  είναι  οι γονείς τους.

Οι αρχές της Αργεντινής πιστεύουν πως η γνωστή ηθοποιός παρακίνησε, με τη δημόσια καταγγελία της, τα παιδιά να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη για τη σεξουαλική κακοποίηση που μπορεί να έχουν υποστεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ