Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Βόλος: Υπό επιτήρηση Εισαγγελέα το μάθημα σε Γυμνάσιο της Αργαλαστής εξαιτίας άγριου bullying σε 14χρονη μαθήτρια

Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο υπέστη επί δύο χρόνια η 14χρονη και κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Υπό επιτήρηση Εισαγγελέα το μάθημα σε Γυμνάσιο της Αργαλαστής εξαιτίας άγριου bullying σε 14χρονη μαθήτρια eurokinissi

Επιτήρηση Εισαγγελέα σε σχολείο της Αργαλαστής Βόλου και διεξαγωγή μαθημάτων υπό το βλέμμα του, λόγω του άγριου bullying που δέχτηκε 14χρονη μαθήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonotanews.gr, ένα κορίτσι κατήγγειλε πως ζούσε “εφιάλτη” στα χέρια 4 συμμαθητών της, ένας εκ των οποίων της έσπασε το δάχτυλο. Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο υπέστη επί δύο χρόνια η 14χρονη και κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Την Πέμπτη, οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για το bulling και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση. Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδωρίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που είτε θα χρησομοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της”, όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Επιτήρηση Εισαγγελέα σε σχολείο

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επιτήρηση Εισαγγελέα σε σχολείο: Συνεχής παρακολούθηση θυτών και θύματος από παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς

Εκτός από την προκαταρκτική, υπο συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους- που θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία- τίθενται οι εμπλεκόμενοι με τα περιστατικά βίας μαθητές, αλλά και το θύμα. Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Για πρώτη φορά σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Η 14χρονη, θύμα bullying είχε απομονωθεί από το σχολικό περιβάλλον όπως είπε στην εισαγγελέα, παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων, σημειώνοντας πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους. Οι συμμαθητές την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις. Σημειώνεται ότι οι θήτες έπαιρναν από την 14χρονη μέχρι και το χαρτζιλίκι της.  Πάντως η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφεραν τα βασανιστήρια που βίωνε η 14χρονη και όλοι όπως αποδείχθηκε ηταν γνώστες της κατάστασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ